ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZLİ KREP TATLISI

CEVİZLİ KREP TATLISI

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli krep tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
Cevizli krep tatlısı Nasıl Yapılır

Lezzet'in tatlı tarifleri bayramda da yanınızda. Un, süt, yumurta, 1 yemek kaşığı şeker ve tuzu mikserle çırpın. Yapışmaz tavaya karışımdan birer kepçe dökerek krepler yapın. Kreplerin içine dövülmüş cevizden paylaştırıp kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın ve bir kaba dizin. Şerbeti için gerekli tüm malzemeyi bir tencerede kaynatın. Kreplerin üzerine sıcak olarak dökün ve soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.