ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ KREP TATLISI

Cevizli Krep Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Krep Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Cevizli Krep Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in tatlı tarifleri bayramda da yanınızda. Un, süt, yumurta, 1 yemek kaşığı şeker ve tuzu mikserle çırpın. Yapışmaz tavaya karışımdan birer kepçe dökerek krepler yapın. Kreplerin içine dövülmüş cevizden paylaştırıp kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın ve bir kaba dizin. Şerbeti için gerekli tüm malzemeyi bir tencerede kaynatın. Kreplerin üzerine sıcak olarak dökün ve soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!