ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZLİ HAMUR TATLISI

Cevizli hamur tatlısı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli hamur tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurtanın sarısı

Şerbet için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Cevizli hamur tatlısı Nasıl Yapılır

Tatlınıza ceviz yerine Antep fıstığı ya da badem ekleyerek farklı bir tat katabilirsiniz. Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede elinizle ezin. Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İri çekilmiş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine ceviz içi yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.