ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ÇERKEZ TATLISI

Çerkez Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 10 yumurta sarısı
  • 1 yumurta akı
  • 15 gr maya
  • 300 ml su
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr ceviz içi
  • 10 gr toz tarçın
  • 700 gr toz şeker

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Çerkez Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.

Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.

Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!