ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ÇERKEZ TATLISI

> ÇERKEZ TATLISI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez tatlısı tarifi için malzemeler
  • 500 gr un 10 yumurta sarısı 1 yumurta akı 15 gr maya 300 ml su 200 gr tereyağı 200 gr ceviz içi 10 gr toz tarçın 700 gr tozşekerKızartmak içinAyçiçeği yağı
Çerkez tatlısı Nasıl Yapılır

Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.

Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.

Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.