Çerkez Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Çerkez Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr un
- 10 yumurta sarısı
- 1 yumurta akı
- 15 gr maya
- 300 ml su
- 200 gr tereyağı
- 200 gr ceviz içi
- 10 gr toz tarçın
- 700 gr toz şeker
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Çerkez Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.
Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.
Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?