Bülbül Konağı

Bülbül Konağı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bülbül Konağı için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 250 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ¾ su bardağı ceviz içi

Şerbet için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
Bülbül Konağı

Nasıl Yapılır

Su ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, eritilmiş margarin, yumurta, sirke ve ayçiçek yağını bir kaba alıp alıp mikserle karıştırın. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklindeki ikinci parçaları bütün parçaların üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara iri parçalar şeklindeki cevizden paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek dökün. İyice çekince servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo