ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEPFISTIKLI KADAYIF

Antepfıstıklı Kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antepfıstıklı Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıfı
  • 3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
  • 250 gr tereyağı

Şerbet için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 200 gr kaymak

Antepfıstıklı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor. Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın. 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir tat için, fıstıklı kadayıf tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!