Antepfıstıklı Kadayıf

Antepfıstıklı Kadayıf
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Antepfıstıklı Kadayıf için

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıfı
  • 3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
  • 250 gr tereyağı

Şerbet için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 200 gr kaymak
Antepfıstıklı Kadayıf

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor. Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın. 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir tat için, fıstıklı kadayıf tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo