ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ZENCEFİLLİ RULO PASTA

> ZENCEFİLLİ RULO PASTA
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli rulo pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 110 gr esmer şeker
  • 65 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 tutam toz karanfil
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 110 gr esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 mango
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı ince dilimlenmiş zencefil şekerlemesi
Zencefilli rulo pasta Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kek için yumurtalar ile şekeri mikserle en az 5 dakika çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. Tereyağını ilave edip metal bir kaşık ile karıştırın ve 37 cm x 25 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 1 dakika beklettikten sonra 40 cm uzunluğunda yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve rulo şeklinde sararak soğumaya bırakın. Şeker ve limon suyunu sos tenceresine alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin. Mangoyu soyup dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine şurubu sürerek 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alarak soğumaya bırakın. Mascarpone, yoğurt, zencefil şekerlemesi ve vanilyayı mikserle çırpın. Keki düz bir zemine açın ve kremanın 2/3 ünü üzerine yayın. Tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına aktarın. Kalan kremayı pastanın üzerine yayın. Mango dilimlerini yerleştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.