ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ YILBAŞI SÜRPRİZİ

Yılbaşı Sürprizi

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yılbaşı Sürprizi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patates
  • 125 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 1 tutam zencefil
  • 50 gr kıyılmış sütlü çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık

Ganaj için

  • 240 gr bitter çikolata
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı krema

Süslemek için

  • Meyve şekerlemesi
  • Badem hamuru

Yılbaşı Sürprizi Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi pasta tarifleri de çok ilgi görüyor...

Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında yarım saat bekletin. Çırpma kabına alın. 3 yumurtayı teker teker şekere ekleyerek çırpın. Süt, zencefil, vanilya,tarçın ve tuz ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, ince çekilmiş fındık, 50 gr kıyılmış çikolata ve patatesi ekleyip karıştırın.
 
Yumurtalı karışım ve unlu karışımı bir kapta karıştırın. Karışımı yuvarlak kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Keki fırından alıp ızgara teli üzerine aktarın.

Çikolataları benmari usulü eritin. Kremayı cezveye alıp kısık ateşte ısıtın. Eritilmiş çikolatalar ve kremayı bir kaba alıp
çırpma teli ile hızla çırparak karıştırın. Sosu pastanın üzerine döküp her tarafına yayın. Oda ısısında 15 dakika beklettikten sonra buzdolabına alın. 3-4 saat daha bekletin. Meyve şekerlemesi ve badem hamuru ile süsleyip
servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!