Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13425 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4638 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8213 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Etli Kuru Bamya
Soğan Dolması
Anasayfa
Tarifler
Pasta Tarifleri
Trüf Çikolatalı Pasta
Trüf Çikolatalı Pasta
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Aşotu çorbası (Erzurum)
Çilek soslu muhallebi
Kerebiç
Geleli Kebabı
Zeytinyağlı taze bakla
3 Kaşık Tatlısı
Saçların beyazlaması nasıl önlenir? Bir uzmandan 8 öneri var
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Şerbetli İftar Tatlıları: İftara Özel 35 Nefis Tatlı
Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Sarımsak Tozu Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
Trüf Çikolatalı Pasta için
Malzemeler
6 yumurta
170 gr toz şeker
110 gr un
50 gr kakao
Yarım çay bardağı portakal suyu
Ara için
300 gr bitter çikolata
300 ml krema
1 su bardağı fındık krokan
Süslemek için
15 trüf çikolata
Beyaz çikolata
Trüf Çikolatalı Pasta
Nasıl Yapılır
Yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın.
Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın.
Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kalıbı ızgara teli üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.
Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
Oda sıcaklığına gelince derin dondurucuya alarak 30 dakika bekletin. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
Keki enine ortadan ikiye kesin. Arasına bir miktar çikolatalı krema sürüp üzerine bolca fındık krokan serpip kapatın.
Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini trüf ve beyaz çikolata ile süsleyin.
Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Özel Günler
Tatlı Tarifleri
Pasta Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pasta Tarifleri
60 Dakika
Diyabetik Pasta
Pasta Tarifleri
65 Dakika
Kış Pastası
Pasta Tarifleri
60 Dakika
Çıtır Çıtır Yaz Pastası
Pasta Tarifleri
110 Dakika
Latte Pasta
Pasta Tarifleri
75 Dakika
Sicilyano
Pasta Tarifleri
85 Dakika
Kestaneli Uludağ Pastası
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.