ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ TRÜF ÇİKOLATALI PASTA

Trüf Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Trüf Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 170 gr toz şeker
  • 110 gr un
  • 50 gr kakao
  • Yarım çay bardağı portakal suyu

Ara için

  • 300 gr bitter çikolata
  • 300 ml krema
  • 1 su bardağı fındık krokan

Süslemek için

  • 15 trüf çikolata
  • Beyaz çikolata

Trüf Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın.
  • Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın.
  • Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kalıbı ızgara teli üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.
  • Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
  • Oda sıcaklığına gelince derin dondurucuya alarak 30 dakika bekletin. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Keki enine ortadan ikiye kesin. Arasına bir miktar çikolatalı krema sürüp üzerine bolca fındık krokan serpip kapatın.
  • Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini trüf ve beyaz çikolata ile süsleyin.
  • Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!