Trüf Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Trüf Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 6 yumurta
- 170 gr toz şeker
- 110 gr un
- 50 gr kakao
- Yarım çay bardağı portakal suyu
Ara için
- 300 gr bitter çikolata
- 300 ml krema
- 1 su bardağı fındık krokan
Süslemek için
- 15 trüf çikolata
- Beyaz çikolata
Trüf Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın.
- Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın.
- Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
- Fırından çıkardığınız kalıbı ızgara teli üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.
- Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelince derin dondurucuya alarak 30 dakika bekletin. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
- Keki enine ortadan ikiye kesin. Arasına bir miktar çikolatalı krema sürüp üzerine bolca fındık krokan serpip kapatın.
- Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini trüf ve beyaz çikolata ile süsleyin.
- Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR