Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya
24 Ağustos 2022

A vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması ilerleyen yaşlarda gerçekleşebilecek çeşitli hastalıkların erken yaşanmasını önler. Metabolizmanın iyi çalışmasını sağlarken sindirimi kolaylaştıran Trabzon hurması aynı zamanda, 100 kalori olduğundan diyet listelerine eklenebilir.

Trabzon hurmalı Laz böreği tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Sosu için

  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 olgun Trabzon hurması

Üzeri için

  • 1 Trabzon hurması
  • File Antep fıstığı
Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla iyice çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin ve yağlanmış kare bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  3. Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun.
  4. Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip mikser yardımıyla çırpın ve bir kenarda bekletin.
  5. Sosu için hurmaları soyup rondodan geçirdikten sonra şeker ve nişastayla birlikte bir tencereye alın, kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
  6. Pişmiş pandispanyanın üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı döküp iyice yayın. Üzerini düzleştirin.
  7. Kremanın üzerine de soğumuş olan hurma sosunu dökerek yayın. Buzdolabına alıp soğutun ve kare dilimlere bölün.
  8. Üzerlerini Trabzon hurması dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo