ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ PİYANO PASTA

Piyano pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piyano pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt (ekstra)

Muhallebi için

  • 1.5 çay bardağı un
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema

Üzeri için

  • Kakao
  • Toz Antep fıstığı
  • Çikolata drajeleri

Piyano pasta Nasıl Yapılır

Lezzet pasta tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı geniş dikdörtgen bir kaba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından alınca 1.5 su bardağı soğuk sütü üzerine dökün. Muhallebi için, un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın. Kekin üzerini muhallebiyle kaplayın. En üste bolca kakao serpin ve buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata drajeleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

emine060612.10.2016 17:13:32

piyona pastayı derginizin aldığımdan beri gelen misafirlerin dışında aileme de yapmaktayım.

Misafir12.10.2016 17:24:58

krema demişsiniz makarnalarda kullandığımız krema mı ?

Misafir12.10.2016 17:26:59

ben kremalı sevmedim. onun yerine toz halinde kremşanti atıyorum muhallebisine.daha hafif oluyo.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.