ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ PASTA KREMASI

> PASTA KREMASI
0 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pasta kreması tarifi için malzemeler
  • 1 litre krema için3.5 su bardağı sütYarım limon kabuğu rendesi8 yumurta sarısı2.5 çay bardağı tozşeker1 çay bardağı patates nişastası1 paket vanilya
Pasta kreması Nasıl Yapılır

Sütü tencereye alın. Limon kabuğu rendesini ilave edip kaynatın. Ateşten alıp süzün ve soğumaya bırakın.

Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Nişastayı azar azar ekleyip topaksız bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam edin. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edip iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.