ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ PASTA KREMASI

Pasta Kreması

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pasta Kreması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre krema için3.5 su bardağı sütYarım limon kabuğu rendesi8 yumurta sarısı2.5 çay bardağı tozşeker1 çay bardağı patates nişastası1 paket vanilya

Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

Sütü tencereye alın. Limon kabuğu rendesini ilave edip kaynatın. Ateşten alıp süzün ve soğumaya bırakın.

Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Nişastayı azar azar ekleyip topaksız bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam edin. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edip iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!