ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MUZLU TOFFEE PASTA

Muzlu toffee pasta

Muzlu toffee pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu toffee pasta tarifi için malzemeler

Pratik pasta için

  • 150 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 140 ml sıvı krema
  • 1 yumurta
  • Kolay pastacı kreması için
  • 500 ml süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1/3 su bardağı buğday nişastası
  • 1-2 damla vanilya 
  • 50 g tereyağı

Süslemek için

  • 200 ml sıvı krema (Soğuk)
  • Muz dilimleri 

Karamel sos için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 25 g tereyağı
  • 200 ml sıvı krema

Muzlu toffee pasta Nasıl Yapılır

@margauxthecook
44.2 bin takipçi
Doğa Özkaya

  • Krema için sütü, 2 yemek kaşığı toz şekerle birlikte ocağa alın. Yumurta, kalan şeker ve buğday nişastasını mikserin yüksek devrinde, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Kaynamak üzere olan sütün altını kapatın ve kepçeyle yumurtalı karışıma yavaşça dökerek çırpmaya devam edin. Sonra karışımın tamamını tekrar tencereye alıp orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kremaya önce vanilyayı, sonra tereyağını ilave edin ve sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine değecek şekilde streç film ile kaplayıp buzdolabına alın.
  • Arası için soğuk kremayı mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • Karamel sos için tereyağını ve toz şekeri tavaya alıp kahverengileşmesini bekleyin (Yanmamasına dikkat edin). Kremayı da ilave edin ve hızlıca karıştırın. Hafif kıvam alınca altını kapatın.
  • Porsiyonluk pasta için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp bir karıştırma kabına eleyin, toz şekeri de ilave edin. Bir kap içerisinde yumurta ve kremayı ayrıca çırpın. Unlu karışımın ortasına kremalı karışımı ilave ederek karıştırın. Kaşığa yapışacak bir karışım olacak sorun yok. Hamuru mutlaka 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, hamurunuzdan 6 porsiyon olacak şekilde düzensiz toplar yapın. Sıcak fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra elinizde sıkıca tutarak ortadan ikiye bölün. Alt tabanı servis tabağınıza alın, sırasıyla karamel sos, pastacı kreması, muz dilimleri ve soğuk çırpılmış krema ekleyin. Üst kapağını da kapatın, soğuk krema ve karamel sos ile süsleyin.

Muzlu rulo pasta tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.