ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MUZ KREMALI ÇİKOLATALI PASTA

> MUZ KREMALI ÇİKOLATALI PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muz kremalı çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 200 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 g kakao
  • 140 g hazır kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Kreması için

  • 1 paket muzlu toz puding
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı orman meyvesi

Çikolata sos için

  • 200 ml krema
  • 100 g bitter çikolata
Muz kremalı çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp ilave edin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kreması için toz puding ve sütü orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık kremayı yayın. Orman meyvesinin iki su bardağı kadarını ortasına koyup diğer parça keki üzerine kapatın. Çikolata sos için kremayı ısıtın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata tamamen eridikten sonra pastanızın üzerine dökün. Sosun üzerine kalan orman meyvelerini dizip servis yapın.

Böğürtlen: Düzenli tüketildiği takdirde yaşlılıktan kaynaklı unutkanlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kansere karşı korucuyu etkisi vardır. Kan şekerini düzenleyici özelliği sebebiyle diyabet hastaları için sağlıklı bir besin kaynağıdır.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.