ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MEYVELİ İTALYAN PASTASI

Meyveli İtalyan pastası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli İtalyan pastası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 g kedidili bisküvisi

Kreması için

  • 150 g mascarpone peyniri
  • 60 g toz şeker
  • 150 ml süt
  • 250 ml krema
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Şurup için

  • 3 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • Taze meyveler

Meyveli İtalyan pastası Nasıl Yapılır

Şurubu hazırlamak için granül kahveyi sıcak suyla karıştırarak iyice erimesini sağlayın. Kreması için mascarpone peyniri, toz şeker, süt ve kremayı çırpın. Granül kahveyi ilave edin. Kedidili bisküvilerinin hazırladığınız şurupla ıslatıp kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanına ve kenarlarına uzunlamasına yerleştirin. Mascarpone peynirli kremadan üzerine yayın. Üzerine bir sıra daha şurupla ıslattığınız kedidili bisküvilerinden yerleştirip tekrar krema yayın. En üst katta krema olacak şekilde kremanız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Üzerini taze meyvelerle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.