ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ LİMONLU KREMA

Limonlu krema

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu krema tarifi için malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt 3 yumurta sarısı 1.5 çay bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çay kaşığı tarçın 2 limon kabuğu (doğranmış)

Limonlu krema Nasıl Yapılır

Sütü tarçın ve limon kabuğu ile kaynatın. Süzüp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını bir tencerede 1 çay bardağı tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Nişasta ve soğuk sütü ekleyip karıştırın. Tencereyi kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Kremayı ısıya dayanıklı küçük kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalan tozşekeri üzerlerine serpiştirip fırının ızgarasını yakın. Kaseleri fırına verip tozşeker karamela kıvamına gelinceye kadar fırınlayın. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.