ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KREM PEYNİRLİ VE BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Krem Peynirli Ve Böğürtlenli Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Krem Peynirli Ve Böğürtlenli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 75 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 300 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı jelatin
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 350 gr böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Krem Peynirli Ve Böğürtlenli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yulaflı bisküvileri elinizle iyice ufalayın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Tek kişilik çember kalıplara bisküvili malzemeyi aktarıp iyice bastırın.
  • Labne peyniri, vanilya, pudra şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine çırpılmış kremayı ilave edip tekrar karıştırın.
  • Sos tenceresinde suyu ısıtın. Kaynamadan jelatini ekleyip eritin. Kremalı malzemeye ilave edin. Bisküvili karışımın üzerine aktarın.
  • Buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Üzeri için gerekli malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine döküp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!