ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KEK KREMASI

Kek Kreması

Kek Kreması Nasıl Yapılır?

Hazırladığınız kekleri, pandispanyaları, pastaya çevirmek için yapmanız gereken tek şey kek kreması. Basit ama lezzetli kek kreması için hazırsanız tarif aşağıda. 

Hazırladığınız kremayı, muz kremalı kek ve çikolata kremalı kek tarifinde kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kek Kreması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt 
  • 4 adet yumurta 
  • 100 gr un 
  • 40 gr nişasta 
  • 200 gr şeker 
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 200 ml krema 

Kek Kreması Nasıl Yapılır?

  • Süt, vanilya ile kaynatılır. 
  • Bir çırpma kabında yumurta, şeker, un ve nişasta çırpılır. 
  • Kaynayan sütten kepçe yardımı ile unlu karışıma eklenerek çırpılır. Süzgeçten geçirilerek geri tencereye alınır. 
  • 5 dakika kaynadıktan ocağın altı kapatılır ve kabuk oluşmaması için kremanın direk üzerine streç çekilerek soğumaya bırakılır. 
  • Soğuyan krema miksere alınır ve yavaş yavaş krema eklenerek kullanmak istediğiniz kıvama gelene dek mikserle çırpılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!