ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MUZ KREMALI KEK

Muz Kremalı Kek

Muz kremalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muz Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1+1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 100 g eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı muz püresi
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
  • ¾ su bardağı un
  • 500 ml süt

Muz Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir mikser yardımıyla 1-2 dakika çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir karıştırma kabına alın. Şekerler ve vanilya özünü ekleyip şekerler tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Eritilmiş tereyağı, muz püresi ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve sütü ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Yumurta aklarını diğer karışıma ilave edin. Bir spatula yardımıyla fazla söndürmeden karışıma yedirin. Karışımı yağladığınız yuvarlak fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Fırından alıp en az 3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!