ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KARAMEL SOSLU DONDURMA PASTASI

> KARAMEL SOSLU DONDURMA PASTASI
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamel soslu dondurma pastası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 sade pasta tabanı
  • 1 çay bardağı süt
  • 700 gr vanilyalı dondurma

Sos için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Böğürtlen
  • Nane yaprağı
Karamel soslu dondurma pastası Nasıl Yapılır

Dondurmayı 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Pasta tabanını 20 cm'lik pasta çemberinin tabanına yerleştirin. Süt ile ıslatın. Yumuşayan dondurmayı üzerine doldurun. 1 gece derin dondurucuda bekletin. Şekeri yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve orta ateşte karıştırmadan erimeye bırakın. Tereyağı ekleyip erimesini bekleyin. Kremayı ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerine sosu gezdirin. File badem, böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.