Karamel Soslu Dondurma Pastası

Karamel Soslu Dondurma Pastası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamel Soslu Dondurma Pastası için

Malzemeler

  • 1 sade pasta tabanı
  • 1 çay bardağı süt
  • 700 gr vanilyalı dondurma

Sos için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Böğürtlen
  • Nane yaprağı
Karamel Soslu Dondurma Pastası

Nasıl Yapılır

Dondurmayı 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Pasta tabanını 20 cm'lik pasta çemberinin tabanına yerleştirin. Süt ile ıslatın. Yumuşayan dondurmayı üzerine doldurun. 1 gece derin dondurucuda bekletin. Şekeri yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve orta ateşte karıştırmadan erimeye bırakın. Tereyağı ekleyip erimesini bekleyin. Kremayı ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerine sosu gezdirin. File badem, böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo