ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ FRAMBUAZLI GÜLLAÇ PASTA

Frambuazlı Güllaç Pasta

Frambuazlı güllaç pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Güllaç Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g frambuaz
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 200 g labne peyniri
  • 400 ml krema
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 kat hazır pasta tabanı
  • 3 güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için

  • Böğürtlen Antep fıstığı

Frambuazlı Güllaç Pasta Nasıl Yapılır?

  • Frambuazları bir sos tenceresine alın. Yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Toz jelatini bir kaseye alın.
  • Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su ilave edip, 10 dakika bekletin. Labne peyniri, krema, bir paket vanilya ve toz şekerinin yarısını bir karıştırma kabına alın.
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan frambuazları ve katılaşan jelatini karışıma ilave edin.
  • Hazır pasta tabanını kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yerleştirin. Üzerine frambuazlı karışımı yayın. Dondurucuda 2 saat dinlendirin.
  • Süt, kalan toz şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın. Kaynatmadan hafif ısıtın. Güllaç yapraklarını bir tepsiye alın. Ilık sütlü karışımı üzerine gezdirerek ıslanmasını sağlayın.
  • Islanan güllaç yapraklarını dondurucudan çıkarttığınız pastanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1 saat daha dinlendirin. Üzerini böğürtlen ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Ev yapımı cevizli güllaç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!