ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BALLI SUSAMLI TAVUK (KREMALI ISPANAK SOTE İLE)

Ballı susamlı tavuk (Kremalı ıspanak sote ile)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı susamlı tavuk (Kremalı ıspanak sote ile) tarifi için malzemeler

  • 500 g tavuk göğüs eti
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4~5 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 dal taze soğanın yeşil kısmı

Ballı susamlı tavuk (Kremalı ıspanak sote ile) Nasıl Yapılır

Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yumurta ve nişastayı karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alın ve ısıtın, kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatın. 20-25 dk tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.