ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ FLORENTİNE

Florentine

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Florentine Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı glikoz
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 su bardağı file badem
  • 1 su bardağı kuru meyve şekerlemesi

Florentine Nasıl Yapılır?

Pratik pasta tarifleri arasında iyi bir seçim. Tereyağı, krema, bal, şeker ve glikozu sos tenceresinde kaynatın. Ilınınca meyve şekerlemeleri, un ve bademleri ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan aralıklı olarak 1 yemek kaşığı kadar dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve çikolata eriyinceye kadar bekleyin. Soğuyan florentinlerin tek tarafına çikolata sürün. Çikolata donunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!