Florentine

Florentine
18 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Florentine için

Malzemeler

  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı glikoz
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 su bardağı file badem
  • 1 su bardağı kuru meyve şekerlemesi
Florentine

Nasıl Yapılır

Pratik pasta tarifleri arasında iyi bir seçim. Tereyağı, krema, bal, şeker ve glikozu sos tenceresinde kaynatın. Ilınınca meyve şekerlemeleri, un ve bademleri ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan aralıklı olarak 1 yemek kaşığı kadar dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve çikolata eriyinceye kadar bekleyin. Soğuyan florentinlerin tek tarafına çikolata sürün. Çikolata donunca servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo