ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ FINDIKLI VE MUZLU TARTÖLETLER

Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler Tarifi İçin malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr tereyağı
  • -İç malzeme
  • 3 muz • 50 gr iri çekilmiş fındık
  • 35 gr ortada iri çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker
  • 20 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pekmez

Fındıklı Ve Muzlu Tartöletler Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Un, şeker, badem, kabartma tozu, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve yumurta sarılarını çukur bir kapta karıştırıp pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.

Bezeleri unlanmış tezgahın üzerinde oklava ile açıp yağlanmış küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın. Kalıpların üzerine kare şeklinde kesilmiş alüminyum folyo  yerleştirip ikişer çorba kaşığı pirinç ilave edin.

Kalıpları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tereyağını tavada eritip fındık, ceviz, şeker ve pekmezi ilave edin. 5 dakika karıştırarak pişirip tavayı ocaktan alın. Pekmezli karışımı tartların içine paylaştırın. Tartları sıcak fırına verip 5 dakika daha pişirin. Ilınmaya bırakın. Muzları soyup dilimleyin. Ilık tartların üzerlerini süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve pratik muzlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.