ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI VE ÇİKOLATALI PASTA

Damla sakızlı ve çikolatalı pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla sakızlı ve çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 pasta tabanı
  • 600 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 paket damla sakızlı vanilya (ya da 2 parça dövülmüş damla sakızı)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • Çikolata sosu
  • Ceviz

Damla sakızlı ve çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Jelatini küçük bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su serpiştirip bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadarını ayırıp gerisini pudra şeker ve damla sakızlı vanilya ile geniş bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın. Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın. Damla çikolatayı ekleyin ve spatula ile karıştırın. 8 cm’lik pasta çemberi ile keki kesip çemberlerin tabanına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine paylaştırın ve en az 3 saat derin dondurucuda bekletin. Pastayı aşağıdan yukarıya doğru iterek kalıptan çıkartın ve servis tabağına aktarın. Üzerine çikolata sos gezdirip ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.