ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ SOSLU HAFİF PASTA

ÇİLEKLİ SOSLU HAFİF PASTA

Çilekli soslu hafif pasta
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli soslu hafif pasta tarifi için malzemeler

Keki için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram mascarpone peyniri

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Çilek sosu için

  • 2 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Taze çilek
Çilekli soslu hafif pasta Nasıl Yapılır

  • Keki için yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Karışım hafif köpürmeye başladığında kalan malzemeleri ilave edip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı yağladığınız cam bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Muhallebisi için süt, toz şeker, un ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Muhallebi göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Vanilya ve mascarpone peynirini ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Pişen kekinizi fırından alın. Üzerine çatalla birkaç delik açın ve süt ile ıslatın. Yumuşayan kekinizin üzerine muhallebiyi yayın ve buzdolabına kaldırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan sosunuzu buzdolabından çıkardığınız muhallebili kekin üzerine yayın. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!