ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BALLI MEYVELİ KAYGANA

> BALLI MEYVELİ KAYGANA
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı meyveli kaygana tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 şeftali
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım paket tatlı mayası
  • 3 yumurta
  • 125 gr tereyağı 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı çilek ve ahududu
  • 1 tutam tuz
Ballı meyveli kaygana Nasıl Yapılır

*Şeftalilerin kabuklarını soyup ufak doğrayın. Çilek, ahududu ve şeftaliyi, bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın. Maya, un ve tuzu bir kaba alın. Tozşeker ve çırpılmış yumurtaları ilave edip karıştırın.

*Sütü ekleyin. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.

*Tavayı ısıtıp tereyağı ile iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımdan tatlı kaşığıyla birbirine temas etmeyecek şekilde 3 hamuru tavaya aktarın. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla diğer taraflarını çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde pişirin.

*Ballı meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.