Anasonlu Gevrek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Anasonlu Gevrek Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı anason
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Anasonlu Gevrek Nasıl Yapılır?
*Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve anasonu ekleyip üzerine ılık su ile zeytinyağını ekleyerek yoğurun.
*Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak yerleştirin.
*Tepsideki hamurdan rulet ile kareler kesin. Üzerine anason serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. İsteğe göre üzerine çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.
*Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak yerleştirin.
*Tepsideki hamurdan rulet ile kareler kesin. Üzerine anason serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. İsteğe göre üzerine çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR