ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ANASONLU GEVREK

Anasonlu Gevrek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Anasonlu Gevrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı anason
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Anasonlu Gevrek Nasıl Yapılır?

*Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve anasonu ekleyip üzerine ılık su ile zeytinyağını ekleyerek yoğurun.

*Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak yerleştirin.

*Tepsideki hamurdan rulet ile kareler kesin. Üzerine anason serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. İsteğe göre üzerine çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:43

göz altlarımdaki şiş son zamanlarda ınmıyo ne yaparsam yapayım olmuyo cok mutsuzumm bı careee

Misafir 12 Ekim 2016, 17:15

Çok iyiydi... teşekkürler


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!