ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ALMAN PASTASI

Alman pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alman pastası tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 500 gr un
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar ılık su

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 60 gr mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 125 gr toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şeker

Alman pastası Nasıl Yapılır

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru büyük bir yuvarlak beze olarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için gerekli malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Krema soğuduktan sonra tereyağı ekleyerek mikserle çırpın. Pişen hamuru enine ikiye kesip arasına krema doldurun. Üzerine pudra şeker serpip meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.