Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama

14 Haziran 2022 tarihinde güncellendi.
Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama için

Malzemeler

  • 1.5 lt günlük süt
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt veya doğal organik yoğurt (Sulu olmamalı)
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 20 taze yaban mersini (Püre haline getirilmiş)
Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama

Nasıl Yapılır

  1. Sütü, toz şeker ve tuzla birlikte tencereye aktarıp kaynatın. Ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatın. Sütü ocaktan alın (Sütün ısısı parmağınızı batırdığınızda ısıya dayanacak. 42-44 derece kadar olduğunda mayalanma sürecine başlayabilirsiniz).
  2. Ayrı bir kabın içinde yoğurdu, yaban mersini püresini ve birkaç yemek kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı tencereye aktarın. Yoğurdun sütle iyice birleşmesi için karıştırın. Karışımı iyice temizlenmiş ve kurulanmış cam kavanozlara aktarın. Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerini birkaç kat kumaşla örtün. 3 saat mayalanması için bekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo