ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR YABAN MERSİNLİ YOĞURT MAYALAMA

Yaban mersinli yoğurt mayalama

Yaban mersinli yoğurt mayalama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban mersinli yoğurt mayalama tarifi için malzemeler

  • 1.5 lt günlük süt
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt veya doğal organik yoğurt (Sulu olmamalı)
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 20 taze yaban mersini (Püre haline getirilmiş)

Yaban mersinli yoğurt mayalama Nasıl Yapılır

  • Sütü, toz şeker ve tuzla birlikte tencereye aktarıp kaynatın. Ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatın. Sütü ocaktan alın (Sütün ısısı parmağınızı batırdığınızda ısıya dayanacak. 42-44 derece kadar olduğunda mayalanma sürecine başlayabilirsiniz).
  • Ayrı bir kabın içinde yoğurdu, yaban mersini püresini ve birkaç yemek kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı tencereye aktarın. Yoğurdun sütle iyice birleşmesi için karıştırın. Karışımı iyice temizlenmiş ve kurulanmış cam kavanozlara aktarın. Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerini birkaç kat kumaşla örtün. 3 saat mayalanması için bekleyin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.