Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 lt günlük süt
- Yarım çay bardağı süzme yoğurt veya doğal organik yoğurt (Sulu olmamalı)
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 20 taze yaban mersini (Püre haline getirilmiş)
Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama Nasıl Yapılır?
- Sütü, toz şeker ve tuzla birlikte tencereye aktarıp kaynatın. Ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatın. Sütü ocaktan alın (Sütün ısısı parmağınızı batırdığınızda ısıya dayanacak. 42-44 derece kadar olduğunda mayalanma sürecine başlayabilirsiniz).
- Ayrı bir kabın içinde yoğurdu, yaban mersini püresini ve birkaç yemek kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı tencereye aktarın. Yoğurdun sütle iyice birleşmesi için karıştırın. Karışımı iyice temizlenmiş ve kurulanmış cam kavanozlara aktarın. Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerini birkaç kat kumaşla örtün. 3 saat mayalanması için bekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR