Vişneli Sünger Tatlısı

Vişneli Sünger Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Sünger Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şurubu için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı hazır vişne suyu
  • 4 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz badem
Vişneli Sünger Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurt ve şekeri derin bir yoğurma kabına koyup mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine irmik ve unu ekleyip malzemeler birbirleriyle özdeşleşinceye kadar karıştırın. Limon suyunu küçük bir kaseye aktarıp karbonatı ekleyin. Karbonatlı limon suyunu hamura ilave edip mikserle tekrar çırpın.
  2. Diğer taraftan hazırladığınız hamuru, yumuşak tereyağı ile yağladığınız 30-35 cm çapında ve kenarları yüksek bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kabarıp üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin.
  3. Şurubu hazırlamak için vişne suyu ve şekeri orta boy bir tencereye aktarıp, kısık ateşte arada sırada karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Hamuru fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine soğutulmuş şurubu gezdirin. Tatlının şurubu iyice çekmesi için en az 30 dakika bekleyip üzerini pişmiş veya komposto vişne taneleriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo