ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ SÜNGER TATLISI

Vişneli Sünger Tatlısı

Vişneli sünger tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Sünger Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şurubu için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı hazır vişne suyu
  • 4 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz badem

Vişneli Sünger Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt ve şekeri derin bir yoğurma kabına koyup mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine irmik ve unu ekleyip malzemeler birbirleriyle özdeşleşinceye kadar karıştırın. Limon suyunu küçük bir kaseye aktarıp karbonatı ekleyin. Karbonatlı limon suyunu hamura ilave edip mikserle tekrar çırpın.
  • Diğer taraftan hazırladığınız hamuru, yumuşak tereyağı ile yağladığınız 30-35 cm çapında ve kenarları yüksek bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kabarıp üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin.
  • Şurubu hazırlamak için vişne suyu ve şekeri orta boy bir tencereye aktarıp, kısık ateşte arada sırada karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Hamuru fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine soğutulmuş şurubu gezdirin. Tatlının şurubu iyice çekmesi için en az 30 dakika bekleyip üzerini pişmiş veya komposto vişne taneleriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!