ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ TAZE ŞEFTALİ VE AHUDUDULU CLAFOUTİ

Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti

Taze şeftali ve ahududulu clafouti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (Fırın kapları için)
  • 4 orta-büyük boy şeftali (İnce dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon kabuğu ve suyu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı badem özütü
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı krema
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın kabınızı yağlayın. Toz şeker dökerek hafifçe kaplayıp kenara alın.
  • Bir karıştırma kabında dilimlenmiş şeftalileri, limon kabuğunu, limon suyunu, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve ahududuları, meyveleri zedelemeden karıştırıp kenara alın.
  • Bir blender’ın kabında toz şekeri, bademi ve vanilya özütünü, yumurtaları, sütü, kremayı, unu ve tuzu birleştirin. 1 dakika, köpürene kadar çekin. Meyveyi ve sıvıları fırın kabına dökün. Kremalı karışımı yavaşça üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45- 50 dakika pişirin. Clafouti’yi 15-20 dakika soğutun ve (Dilerseniz kremşantiyle) servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!