Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti

17 Şubat 2025 tarihinde güncellendi.
Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (Fırın kapları için)
  • 4 orta-büyük boy şeftali (İnce dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon kabuğu ve suyu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı badem özütü
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı krema
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Taze Şeftali Ve Ahududulu Clafouti

Nasıl Yapılır

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın kabınızı yağlayın. Toz şeker dökerek hafifçe kaplayıp kenara alın.
  2. Bir karıştırma kabında dilimlenmiş şeftalileri, limon kabuğunu, limon suyunu, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve ahududuları, meyveleri zedelemeden karıştırıp kenara alın.
  3. Bir blender’ın kabında toz şekeri, bademi ve vanilya özütünü, yumurtaları, sütü, kremayı, unu ve tuzu birleştirin. 1 dakika, köpürene kadar çekin. Meyveyi ve sıvıları fırın kabına dökün. Kremalı karışımı yavaşça üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45- 50 dakika pişirin. Clafouti’yi 15-20 dakika soğutun ve (Dilerseniz kremşantiyle) servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo