Taze Meyveli Aşure

Taze Meyveli Aşure
02 Mart 2023

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan aşurenin tarihi çok eskilere dayanır. Her sene aşure yapılma tarihi değiştiği için mevsim malzemelerine göre aşureyi uyarlayabilirsiniz. Sizler için yaz aylarında hazırlayabileceğiniz taze meyveli bir aşure tarifi paylaştık. Sizler ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebilirsiniz. 

Tam ölçülü aşure tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Meyveli Aşure için

Malzemeler

  • 10 adet taze kayısı
  • 250 gram çilek
  • 1 adet orta boy şeftali
  • 1 adet elma
  • 100 gram taze üzüm
  • 2 adet armut
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 200 gram haşlanmış buğday
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet karanfil
Taze Meyveli Aşure

Nasıl Yapılır

  1. Meyveler yıkanır, kabukları soyulur ve eşit şekillerde küp küp doğranır.
  2. Tencereye portakal suyu, su eklenir. 
  3. Elma ve armut içerisine eklenerek pişirilir.
  4. Pirinç, şeker, tarçın ve karanfil ekleyin.
  5. 10 dakika sonra kayısı, şeftali, çilek ve üzümü ilave edin.
  6. Buğdayları ekleyin ve 15 dakika kaynatın.
  7. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.
Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre şeker miktarını arttırabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız nişasta ilave edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo