ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PAPATYA WAFFLE

Papatya Waffle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Papatya Waffle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 500 ml süt
  • 4 yumurta
  • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Sunum için

  • Eritilmiş çikolata
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
  • Ananas
  • Vişne

Papatya Waffle Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Un, kabartma tozu, tuz, toz şeker ve tarçını karıştırın. Süt ve yumurtayı ekleyip akıcı bir hamur elde edin. Tereyağı ile birlikte ince rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Waffle makinesini 180 derece ısıtıp yağlayın. Bir kepçe hamurdan aktarıp altın rengini alıncaya kadar kızartın. Hamur piştikten sonra üzerine arzuya göre eritilmiş çikolata, çilek, muz, kivi, ananas, vişne ekleyerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!