ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR NAR REÇELİ

Nar reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nar reçeli tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu

Nar reçeli Nasıl Yapılır

Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin. Biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin. 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirin. Reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.