ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ NAR REÇELİ

Nar Reçeli

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nar Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu

Nar Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
  • Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
  • Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.
  • 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirin.
  • Reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!