Nar Reçeli

Nar Reçeli
30 Ekim 2023

Nar, tohumlarla dolu güzel bir meyvedir. Kış aylarının vazgeçilmezi olan nar, çok tohumlu ve çekirdeklidir. Çekirdekler, bir narın ağırlığının yaklaşık %3'ünü oluşturur. Her tohum, tatlı ve sulu bir örtü kaplıdır. Nar çekirdekleri, sert ve lif olsa da, genellikle tüketilmesi gerekir. Mayhoş tadı ile tatlı ve tuzlu tariflerin vazgeçilmezidir. Peki nar ile reçel yapaya ne dersiniz? Nar reçeli nasıl yapılır sizler için anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nar Reçeli için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
Nar Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
  2. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
  3. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
  4. Biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.
  5. 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirin.
  6. Reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. 
Servis Önerisi
  • Nar reçelini peynirlerle tüketebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Damak tadınıza ya da narın tadına göre şekeri ayarlayabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo