ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ MİLFÖY TARTI

Meyveli Milföy Tartı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Milföy Tartı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr milföy hamuru
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 şeftali
  • 4 kayısı
  • 2 çorba kaşığı kayısı jölesi
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı un

Meyveli Milföy Tartı Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurunu un serpilmiş zemine alıp ince bir yufka halinde açın. 24 santim çapında yuvarlak kalıba yayın.
  • Çatalın ucu ile hamuru yer yer delin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayıp 1 avuç kuru fasulye ile doldurun.
  • Hamurun kenarına biraz süt sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fasulyelerle kağıdı çıkarın. 
  • Sütü kaynatın. Yumurta sarılarını tozşekerle birlikte tencerede çırpın. Mısır nişastası ve limon kabuğu rendesini ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
  • Sıcak sütü ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  • Meyveleri yıkayıp kurulayın. Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin.
  • Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Soğuk kremayı milföy tartının içine dökün.
  • Hazırladığınız meyveleri kremanın üzerine dizin. Jöleyi 2 çorba kaşığı sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp meyvelerin üzerine sürün. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!