ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MANDALİNA KREMALI TART

Mandalina Kremalı Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalina Kremalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Mandalinalı krema

  • 5 mandalinanın suyu
  • 4 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişaşta
  • 250 gr tereyağı

Süslemek için

  • 200 ml krema

Mandalina Kremalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın.
  • Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
  • Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
  • Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın.
  • Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
  • Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerindeki malzemeleri kaldırın. 10 dakika daha pişirin.
  • Ilındıktan sonra üzerlerine mandalinalı kremayı paylaştırın. Çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!