Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Cacık
Mercimekli Kabak
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Mandalina Kremalı Tart
Mandalina Kremalı Tart
22 Ekim 2021 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğanlama Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
Turşuyu Ne Sertleştirir?
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Pilava Şeker Neden Konur?
2 Aralık Masterchef Türkiye 3. Ceketi Kim Kazandı?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Mandalina Kremalı Tart için
Malzemeler
Tart hamuru için
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Mandalinalı krema
5 mandalinanın suyu
4 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişaşta
250 gr tereyağı
Süslemek için
200 ml krema
Mandalina Kremalı Tart
Nasıl Yapılır
Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın.
Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın.
Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerindeki malzemeleri kaldırın. 10 dakika daha pişirin.
Ilındıktan sonra üzerlerine mandalinalı kremayı paylaştırın. Çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tart Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Elma Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
32 Dakika
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
22 Dakika
Mandalinalı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
55 Dakika
Elmalı Şarlot Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
75 Dakika
Apple Strudel Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
65 Dakika
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.