En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14061 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1261 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2326 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
5073 Tarif
Salata ve Meze
1258 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8714 Tarif
Yöresel
1980 Tarif
Popüler Tarifler
Etli Kapalı Pide
Supangle
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Mandalina Kremalı Tart
Mandalina Kremalı Tart
22 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Tarçınlı Cevizli Ev Kurabiyesi
Karamelize Soğan
Labneli Havuç Tarator
İrmikli Kurabiye
Yörük Çorbası
Sıcak Günlerin Kurtarıcısı: Dünyanın En İkonik Dondurmaları
Squid Game Dalgona Şekeri Nasıl Yapılır?
Ton Balığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
''Neden Daha Önce Yapmamışım'' Diyeceğiniz 15 Tatlı Tarifi
Chia Tohumu Nasıl Saklanır: Bozulduğunu Gösteren 5 İşaret
Mandalina Kremalı Tart için
Malzemeler
Tart hamuru için
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Mandalinalı krema
5 mandalinanın suyu
4 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişaşta
250 gr tereyağı
Süslemek için
200 ml krema
Mandalina Kremalı Tart
Nasıl Yapılır
Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın.
Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın.
Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerindeki malzemeleri kaldırın. 10 dakika daha pişirin.
Ilındıktan sonra üzerlerine mandalinalı kremayı paylaştırın. Çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tart Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
30 Dakika
Air Fryer'da Elma Cips
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
30 Dakika
Kaiserschmarrn
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Bal Kabaklı Sufle
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Bal Kabaklı Tiramisu
Meyveli Tatlılar
60 Dakika
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Mangolu Pasta
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.