Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14610 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1341 Tarif
Diyet
4422 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2415 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5920 Tarif
Salata ve Meze
1378 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9325 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Brokoli Çorbası
Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Mandalina Kremalı Tart
Mandalina Kremalı Tart
22 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sütsüz Yoğurtsuz Pamuk Poğaça
Yoğurtlu Pamuk Kek
5 Dakika Kurabiyesi
10 Dakikada Simit Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Sütlü anne keki
Yapay Zekaya Göre Türk Mutfağının En İyi 10 Tatlısı
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Dünyanın En İyi Tatlısı Nedir?
En İyi Kavurma Ne Etinden Olur?
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Kardelen Tatlısı Nerenin Tatlısı?
Mandalina Kremalı Tart için
Malzemeler
Tart hamuru için
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Mandalinalı krema
5 mandalinanın suyu
4 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişaşta
250 gr tereyağı
Süslemek için
200 ml krema
Mandalina Kremalı Tart
Nasıl Yapılır
Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın.
Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın.
Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerindeki malzemeleri kaldırın. 10 dakika daha pişirin.
Ilındıktan sonra üzerlerine mandalinalı kremayı paylaştırın. Çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tart Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Vişneli Magnolia
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Karamelli Elma Kreması
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Meyve Pestili
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
15 Dakika
Meyveli Smoothie Bowl
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Kivili Chia Puding
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
95 Dakika
Mandalina Marmelatı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.