ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ LİMON KREMALI VİŞNELİ VOLOVAN

Limon Kremalı Vişneli Volovan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 16 milföy hamuru
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • Pudra şeker

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Limon Kremalı Vişneli Volovan Nasıl Yapılır?

  • Vişne ile hem göze, hem de damaklara hitap edecek lezzetli tarifler. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
  • Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
  • Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  • Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  • Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun.
  • Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Ispanaklı volovan tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.