Limon Kremalı Vişneli Volovan

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 16 milföy hamuru
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
- Pudra şeker
Kreması için
- 500 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Limon Kremalı Vişneli Volovan Nasıl Yapılır?
- Vişne ile hem göze, hem de damaklara hitap edecek lezzetli tarifler. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
- Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
- Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
- Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
- Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
- Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun.
- Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Ispanaklı volovan tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR