- Vişne ile hem göze, hem de damaklara hitap edecek lezzetli tarifler. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
- Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
- Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
- Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
- Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
- Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun.
- Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Ispanaklı volovan tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.