ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KREMALI VİŞNELİ KEK

Kremalı Vişneli Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Vişneli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 250 gr tereyağı
  • 165 gr toz şeker
  • 165 gr esmer şeker
  • 250 ml sıcak su
  • 225 gr un
  • 1 yemek kaşığı instant kahve
  • 35 gr kek unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 80 ml ayran
  • 160 ml çırpılmış krema
  • 425 gr çekirdeksiz vişne

Çikolatalı ganaj için

  • 250 gr bitter çikolata
  • 160 ml krema
  • 1 yemek kaşığı vişne likörü

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata

Kremalı Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

Bitter çikolata, tereyağı, şeker, sıcak su ve instant kahveyi tencereye alın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Karıştırma kabına aktarın ve 10 dakika bekletin. Elenmiş un çeşitleri, yumurta, kakao ve ayranı ilave ederek tüm malzemeler harmanlanıncaya kadar karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 20 dakika pişirin. Çikolatalı ganaj için, bitter çikolata parçalarını bir tencereye alın. 160 ml krema ve 1 yemek kaşığı vişne likörünü ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Arasına vişne likörlü çikolatalı ganajı sürün. Üzerine çırpılmış kremayı yayın. Vişne tanelerini ekleyin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp tekrar ganaj sürün. Oda ısısında bekletilmiş bitter çikolatadan bıçak yardımıyla ince parçalar keserek üzerine serpin. Vişne ve çikolata parçalarıyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!