Kaymaklı Elma Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 4 kırmızı elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 tane karanfil
- 100 gr kaymak
- 1 su bardağı vişne suyu
Kaymaklı Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Elmaların kabuklarını soyun ortasındaki çekirdekleri meyve oyacağı ile çıkarın. Elmaları küçük bir tencereye oyuk kısımları üste gelecek şekilde dizin. Su, şeker, vişne suyu ve karanfil ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Buzdolabında bu şekilde 1 gün bekletin. Tencereyi ocağa alıp 30 dakika elmaları pişirin. Şerbetini süzerek servis tabaklarına paylaştırın. Oyuk kısımlarını kaymakla doldurup servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR