Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı

28 Kasım 2024 tarihinde güncellendi.
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı

Şef Yıldız Öz Samaha'dan mutlaka denemeniz gereken bal kabağı tatlısını sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 adet göbekli tombul kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Dövülmüş ceviz ya da bal
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kabağı güzelce soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Geniş bir tencereye, dilimlediğiniz kabakları üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 
  2. Ardından şekeri üzerine serperek kabak suyunu salana kadar bekletin. Tencereyi ocağın üstüne alın. 
  3. Çok az su ve tarçın ekleyerek kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. Pişen tatlıları soğumaları için tencereden alın. Üzerine kaymak, ceviz ya da bal ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo