Kayısılı Ve Peynirli Graten

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kayısılı Ve Peynirli Graten Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr kayısı
- 75 gr pudra şekeri
- 200 gr labne peyniri
- 75 ml su
- İri çekilmiş badem
- 75 gr ufalanmış yulaflı bisküvi
Üzeri için
- File badem
Kayısılı Ve Peynirli Graten Nasıl Yapılır?
- Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip pudra şekeri serpin.
- Su ilave edip şekilleri bozulmadan kalacak şekilde kısık ateşte pişirin.
- Kayısıları süzüp çukur kısımları üste bakacak şekilde porselen fırın kabına dizin.
- Kayısıları pişirdiğiniz şurubu labne peynirine ekleyin. İri çekilmiş badem ekleyip karıştırın.
- Peynirli karışımı kayısıların üzerine yayın. Ufalanmış yulaflı bisküvileri peynirin üzerine bolca serpin.
- File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR