ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI VE PEYNİRLİ GRATEN

Kayısılı Ve Peynirli Graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Ve Peynirli Graten Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kayısı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 200 gr labne peyniri
  • 75 ml su
  • İri çekilmiş badem
  • 75 gr ufalanmış yulaflı bisküvi

Üzeri için

  • File badem

Kayısılı Ve Peynirli Graten Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip pudra şekeri serpin.
  • Su ilave edip şekilleri bozulmadan kalacak şekilde kısık ateşte pişirin.
  • Kayısıları süzüp çukur kısımları üste bakacak şekilde porselen fırın kabına dizin.
  • Kayısıları pişirdiğiniz şurubu labne peynirine ekleyin. İri çekilmiş badem ekleyip karıştırın.
  • Peynirli karışımı kayısıların üzerine yayın. Ufalanmış yulaflı bisküvileri peynirin üzerine bolca serpin.
  • File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!