Kayısılı Milföy

Kayısılı Milföy
30 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısılı Milföy için

Malzemeler

  • 9 milföy hamuru

Kreması için

  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 7~8 kayısı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Kayısı
  • İri çekilmiş Antep fıstığı
Kayısılı Milföy

Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kabarmasını önlemek için hamurların üzerine yağlı kağıt serip bir başka tepsi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş kayısıları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Bal ve tereyağı ile karamelize ettiğiniz kayısı ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo