ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISI MARMELATI

Kayısı Marmelatı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığınız kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve mutfak robotuna alın.
  • Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin ve geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağı ve limon suyunu ilave edin.
  • Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!