Kayısı Marmelatı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kayısı
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?
- Yıkadığınız kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve mutfak robotuna alın.
- Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin ve geniş bir tencereye alın.
- Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağı ve limon suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR