ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KAVANOZDA VİŞNELİ CRUMBLE

Kavanozda vişneli crumble

Kavanozda vişneli crumble

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavanozda vişneli crumble tarifi için malzemeler

Vişneli dolgu

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz

Crumble karışımı

  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 125 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)

Kavanozda vişneli crumble Nasıl Yapılır

  • Vişneli dolgu için vişne, şeker, limon suyu, tuz ve suyu tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine unu ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuyana kadar bekleyin.
  • Crumble için bir çırpma kabında un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın. Erimiş tereyağını ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hamuru elinize alıp fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 10 dakika hafif kızarana kadar pişirin (Fırından ilk çıktığında yumuşak olacak, soğudukça sertleşecek). Soğuduktan sonra iri parçalar halinde ufalayın.
  • Vişneli dolguyu kavanoz içine 1-2 kaşık doldurup, üzerine crumble ekleyin. Tekrar vişneli dolgu ve crumble parçaları olacak şekilde kavanoz dolana kadar işlemi tekrarlayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.