ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAMBOZ PASTA

Kamboz Pasta

Çikolatalı ganaj; Özellikle eriterek kullanım için uygun bir çikolata. Biraz daha yağlı ve hemen donmuyor. Yerine sade çikolatayı benmari usulü eritip bir miktar margarin ekleyerek kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kamboz Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta

Krema için:

  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 100 gr ganaj çikolata
  • 200 gr frambuaz
  • 300 gr çırpılmış krem şanti
  • 200 gr granül çikolata
  • 100 gr parça çikolata

Kamboz Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp enine 3 eşit dilim halinde kesin. 
  • Krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. 
  • Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp frambuazları üzerine dizin. İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın.
  • Üzerine krem şanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin. Son dilimi kapatın.
  • Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın. Pastayı bu karışımla kaplayın.
  • Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş frambuazla süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!