ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR İNCİRLİ VE CEVİZLİ EKMEK TATLISI

İncirli ve cevizli ekmek tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli ve cevizli ekmek tatlısı tarifi için malzemeler

  • 300 gr hazır ekmek hamuru 2 yumurta 200 gr iri çekilmiş ceviz içi 200 gr kuru incir 1 poşet bergamut aromalı çay 1 çay fincanı sıcak su 6 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri

İncirli ve cevizli ekmek tatlısı Nasıl Yapılır

Kuru incirleri derin bir kaseye alın. Bir çay fincanı sıcak suya poşet çayı atıp demini bırakana kadar bekletin. Poşeti alıp çayı kuru incirlerin üzerine dökün, şişmesi için yaklaşık yarım saat bekletin. 

Tereyağını küçük küçük doğrayıp yumuşayıncaya kadar oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu derin bir kaba alın. Mikserin hamur çırpma ucunu takın ve yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. 5 çorba kaşığı tereyağı ve balı ilave edin. 3-4 dakika daha çırpın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 

Çayda beklettiğiniz inciri süzüp iri iri doğrayın. Hazırladığınız hamura incir, ceviz içi ve tarçını ilave edip karıştırın. Kalan tereyağı ile derin bir kek kalıbını yağlayıp unu serpin. Karışımı kalıba yayıp ılık ortamda yarım saat daha mayalanmaya bırakın. 

Kalıbı fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuyunca üçgen dilimler halinde kesin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.