ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR İNCİRLİ EKMEK KADAYIFI

İncirli ekmek kadayıfı

İncirli ekmek kadayıfı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli ekmek kadayıfı tarifi için malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı un (Silme) 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 

Muhallebisi için 

  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı un 
  • 1.5 lt süt  
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 
  • 1 paket vanilya 

İncirli ekmek kadayıfı üzeri için

  • 6-7 adet taze incir 
  • 2-3 yemek kaşığı file badem veya file Antep fıstığı

İncirli ekmek kadayıfı Nasıl Yapılır

Tam kıvamında incirli ekmek kadayıfı tarifimiz...

  • Yumurtaları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş orta boy, kare fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 
  • Şerbeti için toz şekeri tencereye alın. Orta ateşte, koyu karamel rengini alana dek eritin. Şeker eriyince sıcak suyu ilave edin. Sıvı ve homojen bir kıvam olunca ocaktan alın. 
  • Muhallebisi için toz şekeri, unu, sütü başka bir tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilya ile rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyip birkaç taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Arada bir çırpma teliyle karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını sağlayın. 
  • Fırında pişirdiğiniz ekmek hamuru soğuyunca tırtıklı bir bıçak yardımı ile enine ikiye keserek 2 dilim elde edin. Bir dilimini tekrar fırın kabının içine veya aynı boyutlarda kelepçeli bir kalıbın içine yerleştirin. Üzerine ılık şerbetin 1/3’ünü kepçe yardımı ile dökün. Şerbeti birkaç dakika kadar emince üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını dökün. 
  • Üzerine diğer katı yerleştirip, kalan şerbeti dökün. 10 dakika bu şekilde bekletin. En son kalan muhallebiyi dökün, mini kayık şeklinde kestiğiniz incirleri de dekoratif bir şekilde muhallebinin üzerine dizin. En son kalan şerbetinden 1-2 yemek kaşığı kadar döküp, file badem veya file Antep fıstığı serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

İncirli ve cevizli ekmek tatlısı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.