İncirli Ekmek Kadayıfı

İncirli Ekmek Kadayıfı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Ekmek Kadayıfı için

Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı un (Silme) 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 

Muhallebisi için 

  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı un 
  • 1.5 lt süt  
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 
  • 1 paket vanilya 

İncirli ekmek kadayıfı üzeri için

  • 6-7 adet taze incir 
  • 2-3 yemek kaşığı file badem veya file Antep fıstığı
İncirli Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır

Tam kıvamında incirli ekmek kadayıfı tarifimiz...

  1. Yumurtaları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
  2. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş orta boy, kare fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 
  3. Şerbeti için, toz şekeri tencereye alın. Orta ateşte, koyu karamel rengini alana dek eritin. Şeker eriyince sıcak suyu ilave edin. Sıvı ve homojen bir kıvam olunca ocaktan alın. 
  4. Muhallebisi içini toz şekeri, unu, sütü başka bir tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. Vanilya ile rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyip birkaç taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  6. Arada bir çırpma teliyle karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını sağlayın. 
  7. Fırında pişirdiğiniz ekmek hamuru soğuyunca tırtıklı bir bıçak yardımı ile enine ikiye keserek 2 dilim elde edin.
  8. Bir dilimini tekrar fırın kabının içine veya aynı boyutlarda kelepçeli bir kalıbın içine yerleştirin. Üzerine ılık şerbetin 1/3’ünü kepçe yardımı ile dökün.
  9. Şerbeti birkaç dakika kadar emince üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını dökün. 
  10. Üzerine diğer katı yerleştirip, kalan şerbeti dökün. 10 dakika bu şekilde bekletin. En son kalan muhallebiyi dökün, mini kayık şeklinde kestiğiniz incirleri de dekoratif bir şekilde muhallebinin üzerine dizin.
  11. En son kalan şerbetinden 1-2 yemek kaşığı kadar döküp, file badem veya file Antep fıstığı serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Çok sevilen klasik ekmek kadayıfı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo