ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR İNCİRLİ CHEESECAKE

İncirli cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli cheesecake tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un

Süslemek için

  • 100 ml krema
  • 50 gr beyaz çikolata
  • Taze incir

İncirli cheesecake Nasıl Yapılır

İrili ufaklı parçalara ayırdığınız bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve karıştırın. 22 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarını hafifçe yağlayın ve bisküviyi tabana bastırarak yayın. Buzluğa koyup donmasını sağlayın. Diğer yanda fırını 170 dereceye ayarlayın. Derin bir kaseye süzme yoğurt, labne peyniri ve toz şekeri alıp çırpın. Vanilya, un ve yumurtayı ekleyerek birkaç dakika daha çırpın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın ve çikolata parçalarını ekleyin. Eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra mikserle hafifçe çırpın ve cheesecake’in üzerine yayın. İncir dilimleri ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.