ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ GREYFURT DOLGULU BAR

Greyfurt Dolgulu Bar

Greyfurt dolgulu bar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Greyfurt Dolgulu Bar Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g tereyağı
  • ¼ su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Greyfurt dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 greyfurtun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • İri kırılmış Antep fıstığı
  • Pudra şekeri

Greyfurt Dolgulu Bar Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir karıştırma kabına alarak krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsinin dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 
  • Greyfurt dolgusu için, yumurtalar ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine greyfurt suyu ve rendelenmiş greyfurt kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. 
  • Fırından çıkardığınız barın üzerine dökün. Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp dolgulu harcın pişmesi için yaklaşık 20 dakika daha fırınlayın. Fırından alıp, ılındığında istediğiniz büyüklükte kare parçalar kesin. Üzerini iri kırılmış Antep fıstığı ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!