ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FIRINDA CEVİZLİ VE PEYNİR SOSLU AYVA TATLISI

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 20 gr tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Çırpılmış krem şanti

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaları yıkayıp ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Eritilmiş tereyağını, balı ve portakal suyunu karıştırın. Ayvaları yağlı kağıt serili fırın kabına alın. Üzerine ballı karışımı gezdirin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-45 dakika (ezilmeyecek şekilde) pişirin. Peyniri, şekeri, tarçını, cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız ayvaların üzerine gezdirip tekrar fırına verin. 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Krem şanti ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!