Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı
27 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 20 gr tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Çırpılmış krem şanti
Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır

Ayvaları yıkayıp ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Eritilmiş tereyağını, balı ve portakal suyunu karıştırın. Ayvaları yağlı kağıt serili fırın kabına alın. Üzerine ballı karışımı gezdirin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-45 dakika (ezilmeyecek şekilde) pişirin. Peyniri, şekeri, tarçını, cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız ayvaların üzerine gezdirip tekrar fırına verin. 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Krem şanti ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo